Leuven Bells brengt sfeer in de abdij

Het zomerfestival 'Leuven Bells' biedt concerten aan op vier beiaarden. Ook in de Abdij van Park weerklinken hemelse klanken op vier zondagnamiddagen.

Met vijf muzikale torens in en rond het stadscentrum staat Leuven aan de wereldtop op het vlak van beiaardcultuur. De klank van de prachtige Leuvense beiaarden draagt bij tot de unieke sfeer van de universiteitsstad.

Dat was recent ook het geval tijdens de coronacrisis. De Leuvense beiaardiers gingen immers door met spelen. Hun muziek bood de Leuvense bevolking troost en verstrooiing tijdens de 'lockdown'.

Vier zondagen

De corona-hemel klaarde intussen op, maar de beiaard blijft spelen. Deze zomer vindt namelijk opnieuw het beiaardfestival Leuven Bells plaats. Op vier beiaarden zullen binnen- en buitenlandse beiaardiers wonderlijke klanken uit de klokken toveren. Zo ook in de Abdij van Park.

Op vier zondagen, van 15 tot 16u, landt Leuven Bells op onze abdijsite. We bijten de spits af op 14 juni. Ook op 21 juni, 28 juni en 5 juli zullen gerenommeerde beiaardiers ten dans spelen.

Zoals altijd is de toegang gratis. Vanwege de corona-maatregelen zullen er geen ligstoelen staan voor de beluistering van de concerten. Dat vormt op zich geen probleem: de beiaard is op verschillende plaatsen goed te beluisteren. De meest geschikte luisterplaatsen in de omgeving zullen ook worden aangeduid.

Meer info over de concerten van Leuven Bells vind je op de site van Uit in Leuven. Naast de zomerconcerten lopen de wekelijkse bespelingen op woensdag, van 17 tot 18u, gewoon door.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.