Kunstendag voor kinderen in PARCUM

Verteller Jan geeft uitleg bij het schilderij van Jan Mandijn.

In PARCUM waren kinderen baas op zondag 19 november. Ze konden er luisteren naar de verhalen achter de tentoongestelde voorwerpen, die uit kerken en kloosters afkomstig zijn.

Samen met de vertellers kwamen de aanwezige kinderen te weten waar de voorwerpen vandaan komen, wie ze gemaakt heeft en waarvoor ze gebruikt worden. Zo gaf verteller Jan (foto) uitleg bij het schilderij van Jan Mandijn, over de verzoekingen van de heilige Antonius. Daarbij leerde hij de kinderen ook een Antoniuslied aan.

Over kapsels en Nick Cave

Verteller Mark gaf meer duiding over de tonsuurschaar en het belang van kapsels bij verschillende religies. Op de eerste verdieping gaf verteller Louis uitleg bij het schrijn van Christina de Wonderbare en maakten de kinderen kennis met het lied van Nick Cave over het leven van Christina: 'Christina the Astonishing'.

Vervolgens ging het richting zolder, waar vertelster Christa een spannend verhaal vertelde over de miniatuurkloostercelletjes. Tot slot verwerkten de kinderen hun indrukken in de vorm van een mooie tekening.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.