Carine wint zonnebloemwedstrijd

In Abdij van Park groeiden de voorbije maanden zonnebloemen. Die bloemen hielden heel wat volgers op Facebook in spanning. Uiteindelijk was het Carine Simons uit Kessel-Lo die met de prijzen ging lopen. “Ik moet mijn dochter bedanken”, glimlacht ze.

De zonnebloemen daagden eind mei op voor een zomerse Facebookwedstrijd. De werknemers van tuinbouwproject De Wikke plantten de scheutjes in de grond aan de Norbertuspoort. De vijf zonnebloemen van 't Plukgeluk deden op de abdijsite een race tot twee meter.

Tot eind juni mochten liefhebbers gokken welke bloem als eerste de kaap van twee meter zou overschrijden, en wanneer. Hij/zij die zowel de juiste bloem als het dichtst bij de datum zat, viel in de prijzen. In totaal deden zo’n 100 mensen mee aan de Facebookwedstrijd.

“Dankzij mijn dochter”

In juni viel gelukkig meer neerslag dan in mei. Zo kon de koningin der zomerbloemen gestaag groeien. Op die manier werd het een strijd tussen bloem 1, bloem 2 en bloem 4. Uiteindelijk haalde die laatste het, exact op de dag dat Carine Simons (59) dat had verwacht.

“Ik zag de wedstrijd dankzij mijn dochter Kim. Zij gokte op bloem 3, op 13 juli. Dus nam ik bloem 4, en 14 juli”, lacht Carine. “Ik moet mijn dochter dus bedanken, ook al was het puur geluk. Ik vernam van anderen dat ze hadden opgezocht hoe lang het zou duren eer een zonnebloem twee meter bereikt, maar soms is een wilde gok de beste strategie”, knipoogt de winnares uit Kessel-Lo.

28 gokjes op bloem 4

28 deelnemers gokten op bloem 4, maar Carine was de enige die de datum juist raadde. Het levert haar een mooi boeket wilde bloemen op van ’t Plukgeluk en een pot honing van stadsimker Staf Kamers. Die honing is afkomstig van de bijtjes in de bijenhal van de abdij.

“Carine mag zich vanaf nu een gans jaar professor Zonnebloem noemen”, lacht schepen van toerisme Denise Vandevoort. Zij overhandigde de prijzen aan Carine in de bloementuin van ’t Plukgeluk, vlakbij de abdijsite. Daar staan op dit moment nog meer zonnebloemen in bloei.

De vier overige laureaten, die op de juiste bloem gokten maar 11, 16 en 17 juli verwachtten, ontvingen eerder al een pot heerlijke honing. Zij kunnen misschien volgend jaar opnieuw een gokje wagen...

Blijf je graag op de hoogte van nieuwtjes over Abdij van Park? Schrijf je dan in op hun nieuwsbrief: https://www.visitleuven.be/abdijvanpark/de-nieuwsbrief-van-abdij-van-park
Volg de abdij ook op Facebook: http://www.facebook.com/abdijvanpark !
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.