Bouw nieuwe Parkwegbrug van start

De graafwerken voor de Parkwegbrug.

Infrabel is volop bezig met de bouw van de nieuwe Parkwegbrug, in Heverlee. Fietsers en voetgangers zullen midden 2020 opnieuw over een veilige verbinding beschikken tussen de Abdij van Park en de Philipssite, over de spoorlijn Leuven-Ottignies.

In 2016 viel een stuk van de zijkant van de Parkwegbrug naar beneden. Infrabel bouwt er nu een nieuwe brug. De spoorwegbeheerder investeert in totaal 1,2 miljoen euro in deze nieuwe infrastructuur.

De werken worden gefaseerd uitgevoerd. Nu de voorbereidende werken achter de rug zijn, worden de nieuwe landhoofden van de spoorbrug ter plaatse gebouwd. De nieuwe betonnen Parkwegbrug zal 4,5m breed zijn en wordt op dezelfde locatie, tussen de Abdij van Park en de Tivolistraat, gebouwd. Aan beide zijden van het spoor zal een werfzone afgebakend worden.

“Het stadsbestuur is zeer tevreden dat de Parkwegbrug er sneller komt dan oorspronkelijk gepland. Voor de vele scholieren, fietsers en joggers is de brug een belangrijke en veilige verbinding naar de Abdij van Park en naar school”, zegt Dirk Vansina, schepen van openbare werken.

Voor de vele scholieren, fietsers en joggers is de brug een belangrijke en veilige verbinding naar de Abdij van Park en naar school.
Dirk Vansina

“Het versneld afwerken van de Parkwegbrug betekent een grote stap vooruit voor de fietsers. Samen met de fietstunnel onder de Tiensesteenweg, het nieuwe fietspad in de talud langs het spoor, de heraanleg van de Martelarenlaan en de heropening van de Tivolibrug zal de nieuwe Parkwegbrug het comfort voor de fietser in deze omgeving enorm verhogen”, vult David Dessers, schepen van mobiliteit nog aan.

Weinig hinder

Het grootste deel van de werken kan overdag worden uitgevoerd. Gedurende enkele weekendnachten zullen er werkzaamheden boven de spoorlijn Leuven-Ottignies zijn. Infrabel zal er alles aan doen om de hinder voor de buurtbewoners tot een minimum te beperken.

Meer info over de werken vind je op https://www.leuven.be/parkwegbrug
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.