Aspirant-schilders palmen de abdijsite in

Een van de leerlingen van het SLAC zet haar impressie van de abdijsite op doek.

Schrik niet als je dezer dagen een horde schilders ziet voorbijkomen op de abdijsite. Studenten van het SLAC/Beeldende Kunst zetten er namelijk hun impressies van de Abdij van Park op doek. Gisteren deden ze hun research – vanaf vandaag gaan ze aan de slag.

Luc Oeyen, schilder en docent aan het SLAC/Beeldende Kunst, komt dit jaar met zijn leerlingen uit de dagschool naar onze site. “We trekken naar de Abdij van Park omdat je daar veel inspiratie vindt. Op de eeuwenoude erfgoedsite kan je vergezichten schilderen, maar even goed detailopnames.”

"Prachtige plek"

15 studenten uit het vierde en vijfde jaar zullen vier namiddagen lang hun impressies van de abdijsite op doek zetten. Die dienen voor hun eindwerk. Ze reageerden alvast zeer enthousiast. “Het is dan ook een prachtige plek om te schilderen. De lichtinval aan de Abdij van Park is bijzonder mooi”, stelt Oeyen.

De aspirant-schilders kwamen gisteren de sfeer voor het eerst opsnuiven. Ze maakten foto’s ter plaatse en kozen ze een locatie uit. Vanaf vandaag gaan ze aan de slag.

Kom live kijken!

Wil je de dames en heren live aan de slag zien? Je kan hen vandaag nog komen aanmoedigen tot half zes. Volgende week donderdag en vrijdag zijn ze hier opnieuw (van 13:30u tot 17:30u). Daarna finaliseren ze hun werk in het atelier van het SLAC/Beeldende Kunst.

Volg de vorderingen van de aspirant-schilders op de voet op onze Facebookpagina!
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.