Wat is er te doen

Vandaag

  • De abdijsite en het omringend natuurdomein zijn steeds vrij te bezoeken.
  • Ook het dialoogmuseum PARCUM mag bezoekers ontvangen.
  • De Abdijwinkel blijft open van dinsdag tot en met zaterdag (10:00 - 17:00).

De overige gebouwen van Abdij van Park zijn nog gesloten, zoals brasserie De Abdijmolen (wel open voor afhaal) en partnerorganisaties Alamire FoundationKerk In Nood.

Luc Rombouts en de Vredesbeiaard

Elke woensdag | 17.00-18.00

Concert - Vredesbeiaard

Luc Rombouts, coördinator en bezieler van de Vredesbeiaard, bespeelt elke woensdagavond het vredesinstrument met een gepast, wisselend repertoire. De beiaardier zal telkens ook enkele verzoeknummers brengen.

Meer informatie over de bespelingen staat in de Facebookgroep van de Vredesbeiaard. Je kan er ook in dialoog treden met onze beiaardier! Je kan elk concert ook volgen via Facebook Live.

Word fan van de Vredesbeiaard

Vanaf 04.05.2021

Abdij van Park opent haar hart

2021 is een dubbel feestjaar voor Abdij van Park. De orde van de norbertijnen bestaat 900 jaar én vanaf mei zijn de belangrijkste historische ruimtes van de abdij weer open voor publiek.

Perfect moment voor een bezoek  

Samen met dialoogmuseum PARCUM bouwen we voor deze gelegenheid een groots overzichtsexpo op: 'Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen’ . Heel speciaal is dat deze opgesteld zal zijn over de verschillende binnenruimtes van de abdij.

Terwijl je onder meer doorheen de gerestaureerde imposante bibliotheek en refter met stucwerkgewelven wandelt, krijg je een inkijk in het leven en werken van de norbertijnen paters. Je zal ook de pandgang met historische glasramen kunnen bewonderen. En, voor een keer mag het publiek ook de private abtswoning bezoeken. 

Ontdek negen eeuwen vol cultuur, religie, spiritualiteit, architectuur en zin voor schoonheid. Leer meer over Norbertus, de orde en haar bewogen geschiedenis. 

Praktisch

De expo 'Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen’ loopt van 4 mei tot 1 augustus 2021. De historische ruimtes blijven nadien ook toegankelijk.

Bekijk hier de openingsuren en tarieven.

'Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen’
Pandgang Abdij van Park ©CedricVerhelst

Groepsrondleiding - Leven in de abdij

Onder voorbehoud van geldende coronamaatregelen

Hoe woonden, werkten en leefden de norbertijnenpaters 900 jaar geleden? Na intense restauraties openen wij de deuren van de refter en bibliotheek van het klooster voor het grote publiek en leiden we je rond in de wereld van de norbertijnenpaters.

Dé pronkstukken zijn de unieke stuccoplafonds uit de 17e eeuw van de hand van Jan Christian Hansche en de pandgang met 21 virtuoze en monumentale teruggeplaatste glasramen uit de 17e eeuw uitgevoerd door de  Leuvense glaskunstenaar Jan de Caumont. Deze zijn vandaag erkend en beschermd als Vlaamse Topstukken.

Rondleidingen voor groepen

Een gids neemt je mee in het hart van de abdij. Tijdens de rondleiding krijg je een unieke blik achter de schermen van verschillende delen van de abdij en wordt je ondergedompeld in de wereld van de norbertijnenpaters.

Boek hier een groepsrondleiding

Enkele wandelaars op het wandelpad langs de vijvers.

Beweging - Fit in de abdij

Buurtsport organiseert normaal gezien laagdrempelige en gemoedelijke sport- en spelactiviteiten in het Leuvense. Elke donderdag zijn ze te gast op onze abdijsite. Ze organiseren hier gratis natuurwandelingen, onder de noemer 'Fit in de Natuur'.

Als de coronamaatregelen het toelaten, verzamelen de deelnemers om 10.30u in de inkomhal van Sportoase (Philipssite). Van daaruit wandel je naar de abdijsite, met eenvoudige oefeningen tussendoor.

Inschrijvingen en meer info

Fietsen langs vier Leuvense abdijen

Naast Abdij van Park, vind je Leuven nog drie andere abdijen: 

Verken hier de fietsroute langs de Leuvense abdijen | Visit Leuven

Blijf op de hoogte

Krijg de laatste nieuwtjes en ons evenementenkalender in je mailbox en vind ons ook op Facebook!

 

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.