Hoe kom ik er?

Adres

Abdij van Park
Abdij van Park 7, 3001 Leuven
T +32 (0)16 27 44 80

info@abdijvanpark.be

Abdij van Park ligt aan de rand van Leuven, in vogelvlucht op 2 km van het stadhuis en midden in het groen. Je bereikt de abdij makkelijk met de fiets, de auto, het openbaar vervoer of te voet.

Tijdens WK Wielrennen

Aangepaste bereikbaarheid op vrijdag 24.9

Op vrijdag 24 september gaat het WK wielrennen door in Leuven. Er gelden dan andere verkeersmaatregelen in Leuven. Meer info: WK wielrennen: plan je bezoek | Stad Leuven

Sluiting op zaterdag 25 en zondag 26 september

Tijdens het weekend van WK wielrennen op zaterdag 25 en zondag 26 september is het klooster van Abdij van Park en museum PARCUM uitzonderlijk gesloten.

Met de fiets

Met het openbaar vervoer

  Met de wagen

  Parkeren aan de Philipssite

  Te voet van de parking naar de abdijsite

  • Vanuit de parking, volg de pijlen 'Abdij van Park'
  • Wandel via Parkweg over de Parkwegbrug en volg de Norbertijnerweg naar de abdij
  • Bekijk de kaart met de wandelroute vanuit de parking Philipssite (800 m)
  Abdij van Park beschikt over een beperkte gratis parking voor korte duur (4 uur met parkeerkaart). Deze is frequent volzet.
  Wanneer deze volzet is, parkeer je in de ondergrondse betaalparking aan de Philipssite (Philipssite 2, 3001 Leuven) op 3 minuten rijden van Abdij van Park.
  Opgelet, we streven naar een autoluwe abdijdomein. Parkeren op het Neerhof van Abdij van Park is in principe voorbehouden voor mensen die slecht te been zijn of over een vergunning beschikken.

  Toegankelijkheid

  Abdij van Park is een erfgoedsite uit de 12e eeuw. Het kloostergebouw is niet overal even toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit

  De bibliotheek en de abtswoning zijn niet bereikbaar met een rolstoel. Rolstoelgebruikers kunnen deze ruimte in VR beleven. Luister naar de audiofragmenten, terwijl je rondkijkt en je in de ruimtes waant.

  Lees hier wat we nog meer doen samen met dialoogmuseum PARCUM doen om een bezoek zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Aarzel niet om ons te contacteren met specifieke vragen of noden.

  Blijf op de hoogte

  Krijg de laatste nieuwtjes en ons evenementenkalender in je mailbox en vind ons ook op Facebook!

   

  Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.