Titel

Agenda

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen op en rond de abdijsite en like de abdij op Facebook!

Viva Biancaluna Biffi

29.03.2018

De Donderdagen

Tijdens avondconcerten verkennen de Alamire Foundation & 30CC de instrumentencollectie van het Huis van de Polyfonie in de Abdij van Park.

 

Koeien op de weide aan de Abdij van Park

7.04.2018

Boerenforum 5

Op zaterdag 7 april wordt de Tiendenschuur een ontmoetingsplaats voor boeren en andere nieuwsgierigen die zich willen onderdompelen in de boerencultuur. Boerenforum organiseert namelijk een dag waarin de alternatieve boerenlandbouw centraal staat.

 

De Vrienden aan het werk.

7.04.2018

Werkdag in de Abdij

Op elke eerste zaterdag van de maand houdt de vzw 'De Vrienden van de Abdij van 't Park' een werkdag voor de vrijwilligers. Zij steken de handen uit de mouwen in de tuinen en het natuurgebied van de Abdij van Park.

Meer info bij Zeger Debyser, voorzitter van 'De Vrienden van Abdij van 't Park'.

 

Plantenruilmarkt in de Abdij van Park

8.04.2018

Plantenruilmarkt

De Vrienden van de Abdij van 't Park organiseren op zondag 8 april ook een plantenruilmarkt. Op die dag kan je de bijenkasten doorlopend bezoeken. Je kan er ook een gratis zakje bloemzaad krijgen, en allerlei planten ruilen.

 

Abdij van Park | Huis van de Polyfonie

21.04.2018 - 28.04.2018

Passie van de Stemmen

Passie van de Stemmen laat Leuven zinderen op de klanken van prachtige polyfonie.
Alamire Foundation en 30CC nodigen (inter)nationale topensembles en -solisten uit met bekende en minder bekende parels uit de hoogdagen van de renaissance.

 

religieus erfgoed

21.04.2018 - 24.06.2018

Tentoonstelling 'Bij nader inzien'

PARCUM buigt zich in deze dossiertentoonstelling over de bijzondere rijkdom aan religieus erfgoed. In kerken en kloosters worden ontelbare religieuze voorwerpen bewaard. Die grote veelheid aan erfgoed dwingt tot het maken van keuzes. Maar hoe maak je een doordachte keuze? Welke stukken zijn waardevol? Wat lijkt op het eerste zicht kitsch? Wat moet je goed bewaren?

 

Een expert schat de waarde van een object.

22.04.2018

Expertise op Erfgoeddag

Tijdens Erfgoeddag kan je in PARCUM jouw stuk religieus erfgoed laten beoordelen. Heb je op zolder een mysterieus Mariabeeld, een stoffige kazuifel of een oud bidprentje? Breng je voorwerp naar het museum en laat het nakijken door een expert.

 

Praktisch

  • Meer info? Wend je tot het onthaal van de abdijsite

 

Contact: 

Abdij van Park

Abdij van Park 7
3001 Leuven